Loading...
 Start Page

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Χτίστηκε τον 6ο αι. μ.Χ από τον Ιουστινιανό στις υπώρειες του Παναχαϊκού και έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης από τότε μέχρι σήμερα. Διαθέτει έναν εξωτερικό κι έναν εσωτερικό περίβολο με πύργους , προμαχώνες και άλλα κτίρια. Προσφέρει εκπληκτική θέα της πόλης και του Πατραϊκού κόλπου.

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=14581

Κάστε=ρο Πάτρας

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ

Βρίσκεται στην Άνω Πόλη της Πάτρας και έχει κτιστεί στο σημείο που κατά την αρχαιότητα υπήρχε ναός του Δία. Στο ίδιο σημείο αργότερα ανεγέρθηκε χριστιανικός ναός, και λειτούργησε και ως ορθόδοξος και ως καθολικός, πριν μετατραπεί σε οθωμανικό τέμενος. Το σημερινό κτίσμα χρονολογείται μεταξύ 1835-1840 και αποτελεί μικρογραφία της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης.

http://www.inpp.gr/

Ιερός Ναός Παντοκράτορος

ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ

Οικοδομήθηκε πριν το 161 μ.Χ. και σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 2200 θεατές και κάθε καλοκαίρι εδώ λαμβάνουν χώρα κορυφαίες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Στα δυτικά του μνημείου βρίσκεται το Ρωμαϊκό Στάδιο, του οποίου η ανασκαφή δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά μπορεί κανείς να δει την ανατολική του πλευρά, που βρίσκεται στην οδό Ηφαίστου, σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης.

http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=1835

Ρωμαϊκό Ωδείο

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Εκτείνεται στην Κάτω Πόλη και περικλείεται χονδρικά από τις οδούς 25ης Μαρτίου, Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φερραίου, και Γούναρη. Περιλαμβάνει τόσο τη μοντέρνα αγορά της πόλης, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του σύγχρονου πολίτη όσο και την παλαιά αγορά του Μαρκάτου με τοπικά προϊόντα, παλαιοπωλεία και παραδοσιακά καφενεία, που μας θυμίζουν άλλες εποχές.

Εμπορικό κέντρο Πάτρας

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ

Ναός αφιερωμένος στον Πρωτόκλητο μαθητή του Χριστού, και πολιούχο άγιο της Πάτρας. Ο ναός είναι χτισμένος στο σημείο που μαρτύρησε ο άγιος. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται η Τίμια Κάρα του Αγίου και τμήμα από το ξύλο του σταυρού του μαρτυρίου του.

http://www.inaap.gr/

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου

ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, έργο του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη, περιλαμβάνει ευρήματα από τα Προϊστορικά χρόνια έως την ύστερη Ρωμαϊκή εποχή από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Τα εκθέματα οργανώνονται σε τρεις αίθουσες με ισάριθμες θεματικές ενότητες: ο ιδιωτικός βίος, ο δημόσιος βίος και η νεκρόπολη. Μια τέταρτη αίθουσα στεγάζει περιοδικές εκθέσεις. Λειτουργεί εκθετήριο και πωλητήριο, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα πολυμέσων και εικονικής περιήγησης, χώρος εξυπηρέτησης του κοινού και ένα μικρό αμφιθέατρο που φιλοξενεί διαλέξεις.

www.patrasmuseum.gr/

Νέο Αρχειολογικό Μουσείο Πατρών

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Η ιστορία του πάει πίσω στο 1829, και στον πρώτο καταγεγραμμένο αποκριάτικο χορό στην πόλη. Έκτοτε πλούσιοι και φτωχοί γιορτάζουν κάθε χρόνο το καρναβάλι δημιουργώντας μια παράδοση που μένει ζωντανή μέχρι τις μέρες μας. Στις κεντρικές παρελάσεις που λαμβάνουν χώρα στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς συμμετέχουν πάνω από 40.000 καρναβαλιστές, δίνοντας με το κέφι τους, τη φαντασία τους και μπόλικη σάτιρα τον ξεχωριστό παλμό της γιορτής.

http://www.carnivalpatras.gr/

Καρναβάλι

ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΒΟΥΝΤΕΝΗΣ

Νεκροταφείο μυκηναϊκού οικισμού που εκτείνεται σε μια έκταση 18 στρεμμάτων σε χαμηλό λόφο στη Βόρεια πλευρά της Πάτρας. Έχουν ανασκαφεί περί τους 75 θαλαμοειδείς τάφους, που χρονολογούνται στην περίοδο 1500-1050 π.Χ.

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=18784

Μυκηναϊκό Νεκροταφείο Βουντένης

 

λογότυπο hotel Ποσειδών
Μικρογραφία Εγγράφου "Ψηφιακό Βήμα"

Το ξενοδοχείο "Ποσειδών" απέχει από την Πάτρα μόλις 14 χλμ. και βρίσκεται στα Καμίνια Αχαΐας, επί της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών-Πύργου

Διεύθυνση: Καμίνια Πατρών, Πάτρα, Τ.Κ.: 25002
Τηλέφωνο: 2610 671602
Φαξ: 2610 671646
Ε-Mail: info@poseidon-hotels.gr

Δείτε επίσης

λογότυπο ξενοδοχείου Ποσειδών Palace

WCAG 2.0 (Level AA)    trip advisor facebookinstagram


Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)
Login / Sitemap

Copyright © 2016 - 2024 POSEIDON HOTELS - Hotel Poseidon